Már cikkünk legelején egyértelműen leszögeznénk, hogy tisztelet azoknak, akik munkájukat becsülettel, aktívan elvégzik vagy végezték az ilyen jellegű hallgatói képviseleti rendszerben! Szükség van az ilyen lelkes diákokra itt is!!!
A Kőhattyú kezdeményezés munkáját is támogatták már különböző
hallgatói önkormányzati csoportok! Az írás elgondolkodtató figyelemfelhívás, akinek nem inge ne vegye magára!

Talán mindenkinek van már tapasztalata a HÖK munkájával kapcsolatban (vagy annak hiányával). Sajnos gyakori az a hozzáállás, hogy a tisztségviselők csupán népszerűségi vagy ismertségi alapon vannak megválasztva függetlenül korábbi teljesítményeiktől vagy rátermettségüktől. Ha a kari HÖK-ökbe
már többségében ilyen emberek lesznek beválasztva vagy vezető tisztségbe helyezve,
akkor beindulhat egy nagyon káros öngerjesztő folyamat. Ez a folyamat ott kezdődik, hogy megszűnnek az ötletes és a hallgatói életet jobbító kezdeményezések. A HÖK tevékenysége elkezd csupán az alapszabályban rögzített kötelező feladatok elvégzésére korlátozódni, majd már ezek is nehézségekbe
ütköznek és a HÖK tagjai már az írásban rögzített minimális kötelezettségeiknek sem tesznek eleget.

Sok esetben nem a rosszindulat vezet ide, hanem az ide szükséges kompetenciák hiánya, rosszabb esetben a hanyagság,  nemtörődömség és a passzivitás.

Ez a folyamat végül oda vezet, hogy a HÖK-ről és a munkájáról kialakulhat egy negatív kép, ami miatt az esetleges lelkes és hozzáértőbb diákok jelentkezési kedve a szervezetbe és a hallgatók szavazási hajlandósága is jelentősen lecsökken, így újratermelődik egy hasonló vagy egy még rosszabb réteg a következő választásokkor és így tovább…

Ezt a negatív spirált nagyon nehéz megtörni, hiszen ha kialakul egy ilyen belső szervezeti légkör, egy fecske nem csinálhat nyarat (vagy nagyon ritkán, rengeteg munka árán és akkor az egy igen izmos fecske 😀 ) és ha valami véletlen folytán
mégis egy aktív csapat jön össze a HÖK-ben, nehéz feladat lesz újra megtalálni a rég elfelejtett elvégzendő teendőket, újra kialakítani a régen bejáratott kapcsolatokat és programokat. Sokszor ez hónapokkal visszavetheti a munkát!

Általában elmondható, hogy a selmeci hagyományőrzők más közéleti vagy közösségi tevékenységgel kapcsolatos szervezetben is gyakran előfordulnak. Logikusnak tűnik tehát, hogy olyanok kerüljenek be a HÖK-be, (a hagyományőrző karokon) akik tisztában vannak az egyetem hagyományaival és már több szervezet működésébe is bepillantást nyertek. Ez együtt járhat programszervezési vagy diák képviseleti tapasztalattal, ami mind jól jöhet ilyenkor.

Ezek az érvek egészen addig állják meg a helyüket, amíg a fent említett előnyök valóban fennálnak!

Ne felejtsük el, hogy lehet panaszkodni a HÖK-re, de őket demokratikusan Ti/Mi választjuk meg!!! A mi döntésünk alapján kerülnek tisztségeikbe!
Természetesen az kicsit kényszerhelyzet lehet, ha csak egy jelölt indul, de nem muszáj akkor sem olyat támogatni, aki szerintetek nem képes a feladatok ellátására. Ha esetleg valaki ambíciót érez arra, hogy ő tudná jobban is csinálni, induljon a választásokon!

Kezdeményezéseinkben és írásainkban mindig törekszünk arra, hogy ne csak “sopánkodjunk”, hanem megoldási alternatívákat, már létező jó gyakorlatokat is ismertessünk, különben nem sok értelme van az egésznek.
A következő néhány sor talán segít ebben.

Hogyan lehet egy aktív, a diákéletet valóban segítő Hallgatói Önkormányzatot felépíteni?

Ha jelentkeznél:

  • Először is, aki lelkesedést érez a dolog iránt, kérje ki a kari HÖK Szervezeti és Működési Szabályzatát. Jobb esetben ez tartalmazza a minimálisan elvégzendő feladatokat. Ez pár óra alatt átolvasható és értelmezhető. Tudd meg időben a választások időpontját!
  • Ha ismersz olyat, aki korábban HÖK-ös volt (tanár, esetleg doktorandusz) és találtál példaértékűt a munkájában, akkor egyeztess egy időpontot, amikor beszélni tudsz vele erről és tanácsokat kérni.
  • Tarts önismereti vizsgálatot! Egy vezetői pozícióhoz nem elég a lelkesedés, bár talán ez a legőszintébb és legfontosabb.
    Ha komolyan szeretnéd csinálni a dolgokat szükséged lehet némi stressztűrő képességre, megértésre, határozottságra, egy komplex
    távlatokban gondolkodó látásmódra vagy egy szakterület alaposabb ismeretére. Ezek fejlesztéséhez is kérhetsz, kereshetsz segítséget (ismerősök, szakkönyvek, netes anyagok, esetleg tréningek).
  • Ismerd meg a karod jelenlegi helyzetét és szokásait. Gondold végig milyen események szoktak lenni vagy éppen
    mik tűntek el és vajon miért az utóbbi időben.
  • Készíts egy programot! Senkitől ne várd, hogy rád szavazzon, ha egy kezdetleges elképzelésed sincs a jövőről vagy a céljaidról HÖK-ösként!
  • Ismertesd meg magad és a terveidet diáktársaiddal! Ha nem ismernek téged vagy a programod, miért szavaznának rád?

Ha nem szeretnél jelentkezni, de szeretnél változtatni (amennyiben úgy érzed szükséges):

  • Ne pusztán haveri vagy ismertségi alapon szavazz (vagy, mert tök jó arc, tegnap is velük söröztem és vicces srác/lány)!
    Gondolj vissza olyan helyzetekre, mikor a jelölt vezetői vagy képviseleti feladatot látott el vagy ahhoz hasonló munkát végzet, amire most jelentkezik és az alapján is mérlegelj.
  • Ha nem ismered a jelöltet vagy a munkáit, olvasd el programját! Ha sem a jelöltet sem a munkáját nem ismered vagy a program erősen kamuszagú, akkor bizony nehéz a helyzet. Olyanra semmi esetre se szavazz, akit korábbi tapasztalataid
    alapján alkalmatlan és még azt sem bíznád rá, hogy egy kiflit egyedül megvegyen a boltban 😀 (na jó viccet félretéve, lehet érvényesen szavazni de nem muszáj támogatni egyik jelöltet sem, ha nem alkalmasak).
  • Ha bizonytalan vagy menj el olyan eseményekre, ahol a jelöltek jelen vannak vagy éppen a céljaikat ismertetik! Kérdezz meg olyanokat, akik ismerik a jelöltet, de figyelj arra, hogy elkerüld a pletykákat és csak a valós tényekre alapozz.
    Talán így szerzel olyan tapasztalatot, ami segít.
  • Te is támogathatod a HÖK munkáját és a teljesebb hallgatói életért tett erőfeszítéseket, ha ötleteket javasolsz vagy besegítesz a karon lévő programoknál.
    Esetleg szóval vagy tettel is segítheted, támogathatod az aktív HÖK-ösöket.

Ha már HÖK-ös vagy és szükségét érzed a változtatásnak:

  • Nézzed át a kari SZMSZ-t, hátha van valami, ami felett elsiklottál és eddig rosszul volt (vagy sehogy) intézve. Aktualizáld, frissítsed ha szükséges. Ez talán az egyik legfontosabb. Ha a HÖK legalapvetőbb feladatai tisztességgel és valós funkcióval
    (nem csak látszattevékenység és látszatgyűlés) vannak ellátva, máris rengeteget
    tettél!!!
  • Beszélj korábbi aktív HÖK vagy más diákszervezeti tagokkal vagy egyéb releváns tapasztalatokkal rendelkező emberekkel, hogy osszák meg ezen irányú élményeiket veled.
  • Facebookon és a HÖK honlapon is frissek legyenek az elérhetőségek és a tartalom.
  • Kérdezd körbe a diákokat, hogy minek látnák szükségét, illetve a már elfelejtett,
    de jó kezdeményezéseket újra vedd elő. Bevonhatsz HÖK-ön kívüli ötletembereket is egyes projektekbe ha szükséges és a segítséget köszönd meg!
  • Legyél kitartó a munkában és bátor, hogy ha kell, ki tudj állni a hallgatók érdekeiért! Lehet, hogy munkád gyümölcse nem a te mandátumod alatt fog beérni!
  • Interneten nézz körbe, hogy más karok vagy esetleg egyetemek milyen programokat szerveznek, mi működhetne nálatok is. Keress olyan
    fórumokat, ahol ilyenekről tanulhatsz.
  • Vonjad be a többi diákot is egy terv készítésébe, kérd ki a véleményük
    és időben hirdessed meg ha eseményt szervezel.
  • Támogassad a már meglévő tevékeny diákszervezeteket és programokat.
  • Mandátumod lejártakor lássad el esetleg írásban is néhány jó tanáccsal és 
    az eddig végzett munka, nagyobb tervek részleteivel az utódod!

 

Az írásból talán néhány részlet vonatkoztatható hagyományőrző szerveinkre is, de egyet sose felejtsünk el:
A HÖK megléte szinte kötelező a törvényi szabályozások és egyéb okok miatt, a tisztségviselők pedig általában anyagi juttatásban is részesülnek. Ez karonként változó, de a havi 20-40 000 Ft (ez a juttatás két heti 8 órás diákmelónak is megfelelhet havonta, ami nagyságrendileg kb. évi 106 szakestély ára lehet összegét tekintve!) korántsem mondható ritkának.
Ezzel ellentétben a hagyományőrző diáktársaságok teljesen szabad elhatározásból alapulnak és feladataik mennyisége és minősége nem egyszer meghaladja a HÖK-ök által végzett munkát és programjaik sokszor nem csak a hagyományőrzőknek szólnak. Gyakran még tagdíjat (!) is fizetnek,
nem hogy fizetést kapnának munkájukért. Természetesen itt is mutatkoznak hiányosságok és hibák, de ezt mindenkép meg akartuk említeni.
Hagyományőrző diákszervezetekről bővebben a Selmeci GYIK-ban írtunk.

Félreértés ne essék, az anyagi támogatás igenis lehet korrekt, ha valós munka van mögötte. Örüljünk, hogy legalább ezért a közösségi diáktevékenységért adnak valamit (legtöbb esetben, egy köszönömöt sem kap az ember). Gyakran a tandíj
és az egyetemi élet költségei diákmunkát tesznek szükségessé, aminek az idő-
és energiaigénye az érdek képviseleti és egyéb hökös munka kárára menne,
így ezzel a juttatással jobban biztosítható az igényes munka!
A pénz motiválhat, erőt adhat, de ha csak azért csinálja valaki, akkor inkább ne tegye…
Ne legyen ez táptalaja (rossz értelemben vett) politikus palántáknak, nyerészkedőknek és “potyautasoknak”!

A passzivitás és érdektelenség az, ami táplálja és életben tartja ezeket a rossz szokásokat!

Ne felejtsük! A kari HÖK-ös választásoknál tehát a döntés a MI, a TI kezetekben van!
Bár nehéz egy ilyen fentebb említett negatív spirálból kilépni, de igenis sikerülhet, volt rá példa és a fent említett néhány pont is segíthet ebben!

A végén ismét meg kell említenünk, hogy köszönjük az olyan HÖK-ök munkáját, akik munkájukkal utat mutatnak és lehet rájuk számítani!