Vulgo / Alias név generátor

Már dolgoztunk rajta egy ideje, reméljük, tetszeni fog 🙂
Természetesen viccnek szánjuk és kis görbe tükörnek, a mostanában divatos kiemelésekkel teli és hosszú, szinte már leírhatatlan, használhatatlan nevekre reagálva. Kipróbálod? 

Selmeci tarokk

Centenáriumi Selmeci tarokk (ELFOGYOTT!) ("sima" selmeci tarokk időszakosan rendelhető e-mailen selmeci hagyományőrzőknek, jelenleg nincsen elérhető példány)Rengeteg várakozás, előkészület és a szükséges erőforrások előteremtése után végre boldogan tudatjuk, hogy elkészült a négy haza selmeci hagyományőrző város öregdiákjainak és jelenlegi hallgatóinak a 42 lapos selmeci tarokk!! :) A Sopron-Selmec 100 centenáriumra kiadott limitált (100 db) paklik az exodusnak is emléket állítanak, valamint mind a 4 város és természetesen Selmecbánya és a diákhagyományok különböző elemeit is bemutatják! 
Ha szeretnél egyet, írj facebook üzenetet az oldalunknak, ezt figyeljük a leggyakrabban! Ára: 5000 FtSoproni személyes átvétel díjmentes, egyébként postai díjszabással lehet számolni.

Centenáriumi bányapénz

(már nem rendelhető)
Az érméket kézzel vert pénzverési technikával készítették selmeci hagyományőrzők. A bányapénzeket régen a bányamunkások kapták munkájukért cserébe, melyet a környékbeli üzletekben pénzhelyettesítőként használva válthattak be élelmiszerre és italra. Ezek a lerakatok általában a bányatulajdonoshoz tartoztak. A selmeci kapcsolat miatt, Selmecbányához köthető, I. Lipót király uralkodása alatt veretett réz anyagú bányapénzt vettek a készítők mintának. Az elülső oldalon a Selmec–Sopron 100 felirat szerepel, utalva a Sopronba történő költözés centenáriumára, valamint Sopron jelképe a Tűztorony. A hátulsó oldalon a legelterjedtebb bányász szimbólum, az ék és a kalapács látható, az említett selmeci bányapénz mintáját követve egy ,,S” és egy ,,B” betű között. Az érem peremmel és gyöngysorral díszített, 20 millimé- ter átmérőjű, vörösréz anyagú. A centenáriumi bányapénz megtervezésében Szemán Attila a. Pamach szakértő segített.

Centenárium (1919–2019) A bányászati és műszaki felsőoktatás kiváló mintapéldájának bizonyult Selmeci Akadémia néven közismert intézmény (mely 1735-ig visszanyúló gyökerekkel rendelkezik) 1918 decemberében az I. világháború következményeként, elhagyni kényszerült Selmecbányát, hogy új otthonra találjon. 1919-ben Sopronra esett a választás, ahol a város szívesen fogadta letelepülését, melyben nagy szerepet játszott Sopronyi-Thurner Mihály polgármester személye, aktív közreműködése és támogatása. Jelenleg az intézmény soproni jogutódja a Soproni Egyetem. Az egyetemhez és a jogutód intézményekhez kapcsolódó selmeci diákhagyományok az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékébe is bekerültek. Ezen hagyományok, saját belső rendszerük alapján négy városban vannak jelen hazánkban (Sopron, Miskolc, Dunaújváros, Székesfehérvár).


Sajnos egy ideig az érmék nem voltak elérhetőek technikai okok miatt. Módosítottunk az alapanyag lágyságán és pótoltuk az eszköz meghibásodott darabját. Jelenlegi ára 2000 (+posta, ami sima levélként 120,-)Selmeci GYIK

Selmeci GYIK kiadvány is rendelhető postai úton, ára 500 Ft.
Ez a 36 oldalas kis kiadvány elsősorban balekoknak, kohlenbrennereknek és aktív Firmáknak szól, de bármelyik keresztelt testvérvárosi diáknak (kizárólag nekik készült) van benne hasznosítható gondolat. 
Jelenleg nem rendelhető! Ha nagyobb mennyiséget szeretnél, keress minket facebookon! Tartalomjegyzék
1. Miért és kinek? : 3
2. Hol vagyunk most?: 4-7
3. A balekhét mindennek a kezdete? : 8-13
-avagy selmeci típusú találkozások-
4. Etikai iránytű: 14-16
5. Diákszervezetek: 17-18
6. Kinek való a soha napja és a baleknevelés?: 19
7. Firma-balek: 20-23
8. Égettél már szenet?: 24
9. Kötelező a tanszékalapítás? (Sopron): 25-26
10. Hogyan építhető fel egy (évfolyam)közösség?: 27
11. Egyéb jó tanácsok, észrevételek: 28
12. Játékok: 29-33
13. Ajánlott irodalom: 34-35

Wintri

A Wintri II, egy 49 lapos kártyajáték többségében a diákéletben és hagyományainkban jelenlévő szimbólumokat használja (fokos, nyeles ék és kalapács, walden, gyűrű, stb…). Így poén balekokat, pogikat tanítani, de Firmáknak szintén remek szórakozás, hisz több játékmódot is ki lehet egy paklival próbálni. (Még otthon is lehet haverokkal, családdal csapatni, mivel egyszerű a játékszabály, kb. 30 másodperc alatt megtanulható). Több szakra utaló képet is tartalmaz, pl.:

– bányász
– kohász
– faiparos
– közgazdász
– erdész (+vadász)
– egészségügyis
– geodéta
– miskolci és dunaújvárosi gépész

Minden lapon 8 ábra található és bárhogyan választott két lap között csak egy az azonos.
Megtalálod? Ha igen, máris belekezdhetünk a többféle játékmód egyikébe!

Jelenleg nem rendelhető! Ha nagyobb mennyiséget (x>20) szeretnél, keress minket facebook-on!

A saját dobozos Wintri játék ára 3000 Ft + postaköltség (bővebben lásd)

Selmeci magyar kártya

Kérdésed lenne? Írj facebookon, vagy küldj üzenetet a joszerencsetkohattyu@gmail.com-ra!

Dokumentumok

Általános Szerződési Feltételek
Elállási/Felmondási tájékoztató
Elállási/Felmondási nyilatkozatminta
A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató
Adatvédelem
Általános szerződési feltételeket ide kattintva nyomtatható formában is megtalálod.
Szállítási és fizetési információk